تاریخ انتشار: یکشنبه 1402/03/21 - 11:21
کد خبر: 472939

نگاهی بر حواشی رسانه‌های خارجی درباره مذاکرات؛

نقشه جدید غرب با طرح «توافق موقت»/ رسانه‌های غربی چه هدفی از اخبار انحرافی مذاکرات دارند؟

نقشه جدید غرب با طرح «توافق موقت»/ رسانه‌های غربی چه هدفی از اخبار انحرافی مذاکرات دارند؟

در واقع از این موضوع نیز نباید غافل شد که رسانه های غربی و معاند قصد دارند با ایجاد انحراف های خبری در نحوه مذاکرات هم در نظم مذاکرات اخلال ایجاد کرده و هم دستاوردهای اقتصادی ایران را که در طول یکسال گذشته با وجود حضور در سازمان های همکاری مختلف و سیاست همسایه ای و منطقه ای ایجاد شده را تحت شعاع قرار دهد تا گشایش های اقتصادی که نتیجه دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم بوده را به نحوی به مذاکرات ربط داده و اثرات روانی ایجاد کند و در نتیجه سفره مردم و آرامش ایجاد شده در اقتصاد داخلی را هنوز هم با روند مذاکرات گره بزند.

به گزارش گروه بین الملل «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در روزهای گذشته همزمان با کشمکش لفظی ایران و اتحادیه اروپا در نشست شورای حکام آژانس، روزنامه رژیم اشغالگر فلسطین هاآرتص در گزارشی خبر داده بود که ارزیابی ها از تحولات دیپلماتیک پیرامون برنامه هسته‌ای ایران آن است که توافقی بین آمریکا و ایران ظرف چند هفته آینده محتمل است.

این روزنامه اشغالگر نوشته است: «تماس‌های میان ایالات متحده و ایران برای رسیدن به توافقی بر سر توافق هسته‌ای در روزهای گذشته پیشرفت کلانی داشته است.» بر این مبنا، مذاکرات ایران و آمریکا «با سرعتی بیش از انتظار پیش رفته» و از منظر مقام‌های اسرائیل این احتمال وجود دارد که «دو طرف ظرف چند هفته به توافقی برسند.» و اگر این توافق اجرایی شود، در مرحله اول در ازای توقف غنی‌سازی اورانیوم با خلوص بالا، حدود ۲۰ میلیارد دلار از دارایی‌های ایران در کره جنوبی، عراق و صندوق بین‌المللی پول آزاد خواهد شد.

در واقع می توان گفت مأموریت جدید محافل خبری غربی- صهیونیستی مبنی بر انتشار اخبار انحرافی از مذاکرات رفع تحریم‌ها در روزهای اخیر با ادعای دستیابی ایران و امریکا به یک «توافق موقت» کلید خورد.

رسانه «میدل ایست آی»، چاپ لندن نیز پا را از این هم فراتر گذاشت و به نقل از منابعی مدعی شد که مذاکرات، پیشرفت چشمگیری داشته و دو طرف به یک «توافق موقت» رسیده‌اند که جزئیات آن به مقام‌های ارشد دو کشور ارائه خواهد شد. این رسانه مدعی شده که ایران در چهارچوب این «توافق موقت» متعهد می‌شود که فعالیت‌های غنی‌سازی اورانیوم ۶۰ درصد و بالاتر خود را متوقف کند و به همکاری با سازمان بین‌المللی انرژی اتمی برای نظارت و تأیید برنامه هسته‌ای خود ادامه دهد. بر اساس این گزارش ادعایی، در مقابل به تهران اجازه داده می‌شود که روزانه تا یک میلیون بشکه نفت صادر کند و به درآمد آن و نیز دیگر منابع مسدود شده‌اش در خارج از کشور دسترسی داشته باشد، مشروط بر آنکه این منابع انحصاراً برای خرید مجموعه‌ای از کالاهای اساسی شامل غذا و دارو هزینه شوند.

این ادعا اما بر اساس آنچه انتظار می‌رفت، در محافل خبری جهان نیز بازتاب یافت که اتفاقی معمول در صحنه خبرسازی هدفمند نهادهای رسانه‌ای و اطلاعاتی به شمار می‌رفت؛ معمول از این جهت که در ادوار مذاکرات رفع تحریم‌ها، جریان‌های تخریب‌کننده به موازات وقوع تحولاتی سازنده در روند سیاست خارجی ایران و احتمال حل و فصل مذاکرات رفع تحریم‌ها که بی‌تردید با تحقق خواسته‌های بحق جمهوری اسلامی ممکن می‌شود، کوشیدند با انتشار خبرهای انحرافی موجی از بدبینی، توقعات زیاده از حد و تنش را ایجاد کنند؛ امری که پیشتر بارها از سوی این محافل تکرار و تلاش شده بود روندهای جاری در زمین مذاکرات به میل و مراد این جریان‌ها دستخوش تحریف شود.

ارتباط همچنان غیرمستقیم

رسانه‌های خبری غرب در حالی به طور هدفمند به انتشار اخبار ادعایی خود از جمله دستیابی ایران و امریکا به «توافق موقت» پرداخته اند که پیشتر کوشیده بودند مذاکرات هسته‌ای به‌ویژه در ماه‌های اخیر را به یک معمای سیاسی تبدیل کرده و مذاکرات و تبادل پیام غیرمستقیم و چراغ خاموش دیپلمات‌های ایرانی و امریکایی برای گره‌گشایی از مذاکرات رفع تحریم‌ها را یک اتفاق عجیب و غریب بنامند. حال آنکه مقام‌های سطح بالای دیپلماتیک ایران و امریکا بارها در موضع‌گیری‌های اعلامی خود، بر وجود کانال‌های دیپلماسی میان تهران و واشنگتن جهت حل‌وفصل پرونده هسته‌ای صحه گذاشته و ارسال غیرمستقیم پیام را تأیید کرده‌اند.

دو هفته پیش بود که حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه گفت: «ایران هفته‌هاست به‌طور غیرمستقیم به تبادل پیام با امریکا ادامه داده و پیشرفت‌های خوبی نیز حاصل شده، امیدواریم به‌ نقطه‌ای برسیم که نتایج روشنی به‌دست بیاوریم و مردم را در جریان آن قرار دهیم.» همزمان، وقتی «متیو میلر»، سخنگوی جدید وزارت خارجه امریکا در یک نشست خبری مخاطب پرسشی قرار گرفت که می‌کوشید وزیر امور خارجه ایران را متهم به اظهارنظر نادرست درباره تبادل غیرمستقیم پیام میان ایران و امریکا در هفته‌های گذشته و پیشرفت در مذاکرات کند، تصریح کرد: ما همیشه اعلام کرده‌ایم توانایی ارتباط با ایران و انتقال و ارسال پیام‌های خود به ایران را در هر زمانی که به نفع ایالات متحده باشد، حفظ می‌کنیم. ما هرگز محتوای پیام‌ها یا وسیله ارسال آنها را تشریح نمی‌کنیم.

این دو موضع‌گیری از سوی دو مقام دیپلماتیک ایران و امریکا بر جریان داشتن چراغ خاموش مذاکرات رفع تحریم‌ها مهر تأیید می‌زد. از این‌رو دستور کار دیدار نماینده ایران در سازمان ملل با مسئول امریکا در پرونده مذاکرات نمی‌توانست فراتر از اجرای مأموریت رساندن پیام دولت‌هایشان به یکدیگر باشد.

این واقعیتی است که محافل خبرساز غربی- صهیونیستی از بیان آن طفره می‌روند که اساساً این تبادل پیام‌ها ایستگاهی از یک مسیر طولانی است که تا زمان تحقق خواسته‌های جمهوری اسلامی ادامه خواهد یافت، اما اینکه این جریان‌ها در بحبوحه چنین گفت‌و‌گوهای سرنوشت‌سازی، ادعای «توافق موقت» را مطرح می‌کنند، نمی‌تواند هدفی جز منحرف کردن مسیر مذاکرات وایجاد دست‌انداز در فاصله مقدماتی تا فینال گفت‌و‌گوها داشته باشد.

هیچ توافق موقتی در کار نیست

موضع‌گیری جدید مقام‌های ایرانی همزمان با مسئولان امریکایی و اروپایی در واکنش به خبر «توافق موقت» بر مجعول بودن آن مهر تأیید زد. یک سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید گزارش میدل‎‌ایست‌آی راغلط و گمراه‌کننده خواند. همزمان نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد هم اعلام کرد: «هیچ توافق موقتی به جایگزینی برجام در دستور کار نیست.» در همین حال «پیتر استانو»، سخنگوی ارشد اتحادیه اروپا هم نسبت به این خبر واکنش نشان داد و گزارش‌های ادعایی درباره توافق موقت را گمانه‌زنی خواند و افزود که تحول جدیدی در رابطه با برجام رخ نداده است.

فارغ از آنچه در روند تبادل پیام ایران و غرب برای حل پرونده مذاکرات رفع تحریم‌ها می‌گذرد، مقام‌های امریکایی در مواضع اعلامی، همچنان ادعاهای نخ‌نمای خود مبنی بر مقصر بودن ایران در ایجاد بن‌بست در مذاکرات را تکرار می‌کنند. «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه امریکا در جدیدترین موضع‌گیری خود در زمینه مذاکرات ادعا کرده است: «ما از روز نخست به‌دنبال مشخص شدن این بودیم که آیا بازگشت به پایبندی دوجانبه به برجام امکان‌پذیر است یا نه و تلاش‌های قابل توجهی هم در این راستا کردیم، همان طور که شرکای اروپایی ما و روسیه و چین نیز این کار را کردند، اما ایران یا نتوانست و یا نخواست آنچه برای بازگشت به پایبندی به برجام ضروری بود را انجام دهد. بنابراین، روی برجام متمرکز نیستیم.»

این سخن واهی «بلینکن» از تداوم اراده‌ای حکایت می‌کند که دولتمردان امریکا در واگویی «وارونه» روند گفت‌و‌گو با جمهوری اسلامی ایران در پیش گرفته‌اند. خاصه آنکه ایران در هفته‌های اخیر برای گرفتن بهانه‌هایی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه فعالیت‌های صلح‌آمیز کشورمان مطرح می‌کند، دور جدیدی از همکاری سازنده را به جریان انداخته است. تا جایی که کشورهای غربی عضو آژانس در نشست اخیر شورای حکام آژانس نتوانستند برای تصویب قطعنامه علیه ایران که از سوی مقام‌های صهیونیستی در دستور کارشان قرار گرفته بود، دستاویزی بیابند. هرچند اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای از تداوم ابهام‌های آژانس درباره برنامه اتمی ایران و نحوه همکاری آن با بازرسان آژانس ابراز نگرانی کرد اما صدور بیانیه جای تصویب قطعنامه معنایی جز این نداشت که همکاری سازنده ایران جای هیچ «اما و اگری» برای مدیر کل آژانس باقی نگذاشته تا فرصت را برای تصویب قطعنامه در اختیار بازیگران غربی قرار دهد.

نقشه جدید غرب با طرح توافق موقت

در واقع از این موضوع نیز نباید غافل شد که رسانه های غربی و معاند قصد دارند با ایجاد انحراف های خبری در نحوه مذاکرات هم در نظم مذاکرات اخلال ایجاد کرده و هم دستاوردهای اقتصادی ایران را که در طول یکسال گذشته با وجود حضور در سازمان های همکاری مختلف و سیاست همسایه ای و منطقه ای ایجاد شده را تحت شعاع قرار دهد تا گشایش های اقتصادی که نتیجه دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم بوده را به نحوی به مذاکرات ربط داده و اثرات روانی ایجاد کند و در نتیجه سفره مردم و آرامش ایجاد شده در اقتصاد داخلی را هنوز هم با روند مذاکرات گره بزند.

مسئله ای که همگان شاه آن هستند با افول جریان غرب در دنیا قایل درک است بسیاری از کشورهای در حال توسعه با شرکت در پیمان های منطقه ای سعی در خارج کردن خود از نظم قدیمی ایجاد شده توسط غرب در اقتصاد هستند و نظم جدید جهانی در حوزه اقتصادی را نیز شکل دهند. جمهوری اسلامی ایران نیز با سرکار آمدن دولت سیزدهم سیاست های حضور موثر در این پیمان ها و سازمان های منطقه ای را در پیش گرفته است و توانسته نقش خوبی را در این حوزه ایفا کند چیزی که رسانه های غربی سعی در به حاشیه بردن آن دارند تا با پیش کشیدن روند مذاکرات و با طرح توافق موقت هم رشد اقتصادی را همچنان به مذاکرات ربط دهند هم سعی در موقتی دانستن این رشد اقتصادی می کنند.

نظارت جیبوتی بر عملکرد هسته ایران بر اساس برجام

دیشب نیز سید محمود نبودیان، نماینده مجلس شورای اسلامی و دبیر کمیسیون برجام در مجلس نهم در برنامه جهان آرا جزئیات دیگری از برجام را افشا کرد و گفت: بر اساس برجام، حقوق بیشتری را از دست دادیم و تکالیف افزون‌تری را پذیرفتیم به طوری که یکصد حق هسته‌ای ایران محدود یا ممنوع شده است. آقایان رفتند و این تحقیرها را پذیرفتند که مراکز جدید تحقیق و توسعه راه‌اندازی نکنیم و سانتریفیوژهای جدید هم به مدت ۱۵ تا ۱۵ سال نداشته باشیم. جزئیات بیشتر در فیلم زیر ببینید:

نبویان در ادامه این برنامه افزود: بر اساس برجام، امارات، عربستان و جیبوتی هم می‌توانند بر عملکرد هسته‌ای ایران نظارت کنند! حتی برای خرید دستگاه عکسبرداری رادیولوژی هم باید کمیسیون مشترک برجام و شورای امنیت آن را به اجماع تایید کنند. جزئیات بیشتر در فیلم زیر ببینید:

گزارش از مسلم خلخال

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
کدام سرورهای HPE برای سازمان شما مناسب هستند؟
صعود تاریخی افغانستان به جام جهانی فوتسال
کلاس‌های دانشگاه‌ها امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد
اولین تصاویر از لحظه شلیک جدیدترین پهپاد انتحاری سپاه +فیلم
زمان ثبت‌نام کلاس اولی‌ها اعلام شد
جزئیاتی از برگزاری انتخابات ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
بازداشت قطاری دانشجویان معترض آمریکایی +فیلم
بازارگردانی در اختیار بورس و فرابورس قرار گرفت
لحظه حمله پلیس به تحصن‌کنندگان در دانشگاه واشنگتن +فیلم
دانشجویان یونانی هم به‌ پا خاستند +فیلم
تجمع دانشگاهیان سراسر کشور در حمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا
بشاگرد چگونه بشاگرد شد؟ +فیلم
هشدار هواشناسی درباره سامانه بارشی جدید
کلاس‌های پیام نور امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد
رقابت ۱۲ هزار داوطلب در پنجاه و یکمین دوره آزمون دستیاری پزشکی
شروط معافیت از مالیات بر عایدی سرمایه در انتقال املاک تعیین شد
امکان تحصیل دختران متأهل در مدارس روزانه
ورود یک واکسن خوراکی به برنامه واکسیناسیون کودکان
روایت جالب وزیر راه پاکستان از استقبال مردم از رئیسی
بارش‌ ها ادامه دارد/ کاهش نسبی دما در روزهای پایانی هفته
آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top